zaterdag 6 november 2010

kleine hondjes worden (snel) groot !


Faya is alweer een jaar en drie weken oud, gisteren (op mijn verjaardag notabene) hebben we haar laparoscopisch laten steriliseren en haar maagwand laten vastzetten.
Om haar niet als lampenkap in de rondte te hoeven laten lopen hebben we een soort grote rompers (speciaal vor honden!) gekocht zodat ze niet bij haar hechtingen kan komen.
Op de foto is ze druk bezig met een verorberen van een eetbare beterschapskaart, die heeft ze gekregen van Mika, de hond van de buren :)

3 opmerkingen:

Mariska zei

Maagwand vastzetten..daar heb ik nog niet eerder iets over gehoord...waarom doen ze dat?

geen zei

Faya slaapt veel op haar rug en bij grote honden kan dan, na de maaltijd, de maag kantelen of nog erger draaien (dit overleeft de hond veelal niet).
Bij Faya is de maag het afgelopen jaar al 2x gekanteld vandaar dat we deze hebben laten vastzetten, nu ze toch onder narcose zou zijn voor de sterilisatie.
Doordat het allemaal laparoscopisch is gedaan heeft ze slechts 3 kleine sneetjes i.p.v. een heel grote over haar gehele buik.

Nicole Claudia zei

Aaaah, wel schattig zo'n hondenromper, beter dan zo'n lampenkap waar de hond knetter van wordt en overal tegenaanloopt c.q. blijft hangen!! Leuk zo'n eetbare kaart van de buurhond!!

Veel beterschap met de dame!!

Groetjes, Collie